Κυβέρνηση Ιταλίας: «Μόνον σε Ιταλούς το εισόδημα του πολίτη και όχι σε μετανάστες»

Advertisement
Κυβέρνηση Ιταλίας: «Μόνον σε Ιταλούς το εισόδημα του πολίτη και όχι σε μετανάστες»
Advertisement

Ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε πως το εισόδημα του πολίτη θα δοθεί μόνον σε Ιταλούς – Εντούτοις, πριν από 2 ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι το μέτρο θα αφορούσε και τους μετανάστες που εργάζονται με άδεια παραμονής

Στις διαδικασίες για την έγκριση του εισοδήματος του πολίτη και στον ακριβή καθορισμό του μέτρου, αναφέρθηκε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Eργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Με τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές είναι αδύνατον να μην περιοριστεί ο αριθμός των εχόντων δικαίωμα και να μην δοθεί, το εισόδημα του πολίτη, μόνον στους Iταλούς πολίτες», δήλωσε σήμερα ο Ντι Μάιο, σε ραδιοφωνική εκπομπή της Rai.

Πριν 2 μέρες, ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, αντιθέτως είχε υπογραμμίσει πως το εν λόγω μέτρο κοινωνικής πολιτικής θα αφορούσε και στους μετανάστες οι οποίοι δουλεύουν με άδεια παραμονής στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για βασική δέσμευση των Πέντε Αστέρων, που προβλέπει την καταβολή 780 ευρώ τον μήνα ως κατώτατη σύνταξη, και ίδιο ποσό, για 2 χρόνια, για τους άνεργους ιταλούς.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του κρατικού προϋπολογισμού, που θα πρέπει να περιέχει, με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Κόντε (αν βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι), τη μείωση των φόρων, του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και το «εισόδημα του πολίτη».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα