Οι Γάλλοι κρεμάνε κίτρινα γιλέκα στα μπαλκόνια – Ετοιμάζονται για νέα μάχη κατά της κυβέρνησης

Advertisement
Οι Γάλλοι κρεμάνε κίτρινα γιλέκα στα μπαλκόνια – Ετοιμάζονται για νέα μάχη κατά της κυβέρνησης
Advertisement

Kαθώς το Παρίσι οχυρώνεται περιμένοντας τη μεγάλη μάχη με τους διαδηλωτές του Σαββάτου, Γάλλοι κρεμάνε κίτρινα γιλέκα στα μπαλκόνια και στα παράθυρά τους. Το κάλεσμα για κρεμασμένα γιλέκα διακινήθηκε μέσα από τα social media και στη Μασσαλία πολλοί δείχνουν έτσι τη συμπαράστασή τους.

Στο Παρίσι η βραδιά είναι περίεργη καθώς έχει κηρυχθεί συναγερμός και η πόλη έχει ερημώσει από νωρίς μοιάζοντας να περιμένει την τέλεια καταιγίδα. Σε λίγες ώρες αναμένεται η νέα εξόρμηση των «κίτρινων γιλέκων» και η πόλη κατεβάζει ρολά. Τα καταστήματα οχυρώνονται με ειδικές κατασκευές, πάνελ και κάγκελα, καθώς το Σάββατο θα είναι κλειστά και πρέπει να προστατευθούν από βανδαλισμούς. Θα μπορούσαν να είναι εικόνες μιας πόλης που περιμένει τυφώνα, αλλά είναι το Παρίσι που ζει στο ρυθμό της οργής των κίτρινων γιλέκων, του κινήματος που έκανε τον Μακρόν να κάνει την πρώτη μεγάλη οπισθοχώρηση.

Τα μεγάλα καταστήματα όπως οι Galeries Lafayette Haussmann και Montparnasse καθώς και το BHV Marais και διάφορα καταστήματα του ομίλου Printemps θα είναι κλειστά.

Οι όμιλοι Galeries Lafayette και Printemps ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο «για προληπτικούς λόγους» της πλειονότητας των παρισινών καταστημάτων τους που βρίσκονται σε συνοικίες κοντά στα Ηλύσια Πεδία και στην Οπερά, αλλά και στο Μονπαρνάς ή ακόμη στη Νασιόν.

Η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού κάλεσε χθες τους εμπόρους της περιοχής των Ηλυσίων Πεδίων να «κλείσουν τις πόρτες και την πρόσβαση των καταστημάτων τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν το προσωπικό τους για τους κινδύνους που διατρέχουν».

Στο μεταξύ, η Γαλλική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου (FCD) δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι τα μέλη της έχουν καταγράψει απώλειες περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την έναρξη των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα τον περασμένο μήνα.

Η ομοσπονδία, στην οποία ανήκουν μεγάλoι όμιλοι σουπερμάρκετ όπως οι Carrefour και Casino, έχει προειδοποιήσει πως οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου μπορεί να καταστρέψουν την κρίσιμη για τα καταστήματα εποχή των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Φρούριο το Παρίσι

89.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης, εκ των οποίων 8.000 στο Παρίσι, θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη την επικράτεια με στόχο να αποφευχθούν νέα άγρια επεισόδια.

Οι Γάλλοι κρεμάνε κίτρινα γιλέκα στα μπαλκόνια – Ετοιμάζονται για νέα μάχη κατά της κυβέρνησης - Εικόνα 1

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα