Κατηγορούμενη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» η Καίτη Γαρμπή

Advertisement
Κατηγορούμενη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» η Καίτη Γαρμπή
Advertisement

Αντιμέτωπη με την κατηγορία του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», ως απόρροια της υπόθεσης φοροδιαφυγής ύψους 1 εκατ. ευρώ στην οποία είχε εμπλακεί, βρίσκεται η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, που ωστόσο δικαιώθηκε στα διοικητικά δικαστήρια, που της διέγραψαν πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στο Β΄’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄ εξακολούθηση, με την υπόθεση να παίρνει αναβολή για τους επόμενους μήνες.

Στο δικαστήριο, όμως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Έθνος” εμφανίστηκε ο συνήγορός της ζητώντας αναβολή για λόγους ουσίας, καθώς έχει σχεδόν μηδενιστεί το πόσο του καταλογισμού και αναμένεται δευτεροβάθμιο δικαστήριο σχετικά με τα χρέη στο δημόσιο, οπότε και θα ήταν ορθότερο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις κι έπειτα να εκδικαστεί το ζήτημα της νομιμοποίησης εσόδων.

Κατηγορούμενη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» η Καίτη Γαρμπή - Εικόνα 2

Η εισαγγελέας της έδρας εξήγησε ότι για προσωπικούς λόγους θα πρέπει να απέχει και να εξετάσει το ζήτημα άλλος εισαγγελέας. Προκειμένου να αποφευχθεί η σημαντική καθυστέρηση που απαιτεί αυτή η διαδικασία, ο δικηγόρος ερωτήθηκε από την έδρα αν υπάρχει άλλος λόγος αναβολής, με τον πρώτο να απαντά ότι ζητά τελικά αναβολή στο πρόσωπο της κατηγορουμένης, η οποία δεν μπορούσε να παρασταθεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο επειδή λείπει για συναυλία στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι το Ιούλιο του 2018 η τραγουδίστρια δικαιώθηκε στη διαμάχη της με την εφορία από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα