Πώς να συνδυάσετε σωστά καλσόν με παπούτσια και ρούχα

Advertisement
Πώς να συνδυάσετε σωστά καλσόν με παπούτσια και ρούχα
Advertisement

Τα πρώτα καλσόν εμφανίστηκαν, με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε, στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960. Αυτή η εφεύρεση συνέπεσε με την τάση της μόδας για μίνι φούστες. Πριν από αυτό, τα κοpίτσια έπρεπε να φορούν κάλτσες με κοντά ρούχα που χρησιμοποιούσαν για να δείξουν τις ζαpτιέρες τους.

Σήμερα, τα καλσόν είναι ένα βασικό στοιχείο μιας ντουλάπας, αλλά οι σχεδιαστές, οι μπλόγκερς και οι απλοί χρήστες εξακολουθούν να συζητούν για το πώς να τα φοράμε σωστά ή ακόμα και περιπτώσεις που δεν πρέπει να τα φορέσουμε καθόλου.

Εμείς αποφασίσαμε να αναζητήσουμε τους κανόνες για το ταίριασμα των καλσόν με τα ρούχα μας και περιπτώσεις που πρέπει να προσέξουμε όταν τα φοράμε.

Πώς να κάνετε σωστούς συνδυασμούς καλσόν με παπούτσια και ρούχα+++Π - Εικόνα 2

Υπάρχουν πραγματικά πολύ λίγα όρια σχετικά με τη χρήση των καλσόν σήμερα, επειδή οι κανόνες της μόδας αλλάζουν κάθε εποχή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πειραματιστείτε αρκετά.

Θα πρέπει όμως, να εξετάσετε πολλούς παράγοντες κατά την επιλογή των καλσόν:

  • το περιβάλλον και το κατάλληλο στυλ ένδυσης (γραφείο, επίσημο ή ανεπίσημο πάρτυ, περίπατο στην πόλη κ.λπ.) 
  • την ηλικία σας
  • τις τάσεις της μόδας και το δικό σας γούστο
  • τον καιρό

Κοινοί κανόνες

Πώς να κάνετε σωστούς συνδυασμούς καλσόν με παπούτσια και ρούχα+++Π - Εικόνα 3

Ανεξαρτήτως εποχής πειραματισμού με τα ρούχα, είναι καλύτερα να τηρήσουμε αυτόν τον κανόνα: όσο πιο χοντρό είναι το καλσόν, τόσο πιο χοντρά πρέπει να είναι τα ρούχα και τόσο πιο ογκώδη τα παπούτσια. Συνδυάστε βαμβακερά και συνθετικά υφάσματα με καλσόν με πυκνότητα μέχρι και 40 den. Καλσόν μέχρι 20 den θεωρούνται λεπτά και μέχρι 40 den θεωρούνται ντεμί-σεζόν. Οι χοντρότερες, πιο ζεστές επιλογές θα φαίνονται καλές με φούστες και φορέματα από πλεκτό, μαλλί ή denim. Αλλά να έχετε κατά νου ότι τα χοντρά καλσόν δεν δείχνουν σωστά με επαγγελματικά κοστούμια.

Πώς να κάνετε σωστούς συνδυασμούς καλσόν με παπούτσια και ρούχα+++Π - Εικόνα 4

Μην ξεχνάτε τον καιρό έξω. Εάν είναι ζεστός, δεν χρειάζεται να φορέσετε καλσόν. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα φορώντας μίνι και μίντι φούστες χωρίς καλσόν, επιλέξτε παντελόνι ή μακριές φούστες.

Τα διαφανή καλσόν δεν θα σας προσφέρουν τίποτα τις ψυχρότερες εποχές και μπορεί να κρυώσετε. Αν σχεδιάζετε να βρίσκεστε εκτός σπιτιού για λιγότερο από δύο λεπτά (όπως το τρέξιμο από το σπίτι στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο γραφείο), τότε μπορείτε να φοράτε καλσόν τόσο ελαφρύ όσο τα 20 deniers. Και εάν είναι η ημέρα ηλιόλουστη και ζεστή στις αρχές του φθινοπώρου ή στο τέλος της άνοιξης, μην βάζετε σκούρα μαύρα καλσόν.

Πώς να κάνετε σωστούς συνδυασμούς καλσόν με παπούτσια και ρούχα+++Π - Εικόνα 5

Ποτέ μην φοράτε καλσόν με κάλτσες από πάνω. Η μόνη περίπτωση που μπορείτε να το κάνετε αυτό είναι να βάλετε κάλτσες πάνω από καλσόν, προκειμένου να σας κρατήσουν ζεστή όταν φοράτε μπότες και όταν αυτές οι κάλτσες δεν θα είναι ορατές.

Τα λευκά καλσόν μπορεί συχνά να εμφανίζονται σε επιδείξεις μόδας, αλλά στην καθημερινή ζωή είναι δύσκολο να τα ταιριάξετε με άλλα ρούχα. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τα λευκά καλσόν με τα ρούχα των μικρών κοpιτσιών.

Συνδυάζοντας καλσόν με παπούτσια

Πώς να κάνετε σωστούς συνδυασμούς καλσόν με παπούτσια και ρούχα+++Π - Εικόνα 6

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα καλσόν και τα ανοιχτά παπούτσια δεν είναι ταμπού. Το κυριότερο είναι να ακολουθείτε κάποιους βασικούς κανόνες:

  • Τα υποδήματα πρέπει να έχουν ψηλά τακούνια.
  • Το καλσόν δεν πρέπει να είναι στο χρώμα του δέρματος.
  • Οι ραφές ή τα ενισχυμένα δάκτυλα των ποδιών δεν πρέπει να είναι ορατά.
  • Τα καλσόν δεν πρέπει να είναι πολύ διαφανή.

Όταν συνδυάζετε ανοιχτά καλοκαιρινά πέδιλα και καλσόν μπορείτε να δημιουργήσετε μια μη επίσημη εμφάνιση grunge ή, αντίθετα, μια βραδινή εμφάνιση για κοκτέιλ πάρτυ. Επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πανομοιότυπα στο χρώμα.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα