Φανατικός της ευθανασίας δημιούργησε μηχάνημα αυτοκτονίας

Advertisement
Φανατικός της ευθανασίας δημιούργησε μηχάνημα αυτοκτονίας
Advertisement

Δεν είναι η πιο χαρούμενη προσφορά. Αλλά ο ακτιβιστής της ευθανασίας Φίλιπ Νίτσκε πιστεύει ότι πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τρόπο που θα πεθάνουμε.

Σε ένα φεστιβάλ κηδείας στο Άμστερνταμ την περασμένη εβδομάδα, έδειξε το «μηχάνημα αυτοκτονίας» του. Το «Sarco», συντομογραφία της σαρκοφάγου, σχεδιάστηκε για να «προσφέρει στους ανθρώπους τον θάνατο όταν

επιθυμούν να πεθάνουν» δήλωσε ο Νίτσκε, ένας Αυστραλός υπήκοος, στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων. Το μηχάνημα συνοδεύεται με αποσπώμενο φέρετρο και έναν σύνδεσμο για ένα δοχείο αζώτου.

Φανατικός της ευθανασίας δημιούργησε μηχάνημα αυτοκτονίας - Εικόνα 1

Πώς όμως λειτουργεί; Σύμφωνα με τον δημιουργό του, οι χρήστες του θα πρέπει πρώτα να κάνουν ένα διαδικτυακό τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι υγιείς. Εάν περάσουν το τεστ, θα τους αποσταλεί ένας κωδικός πρόσβασης, που θα ισχύει για 24 ώρες. Στη συνέχεια μπορούν να μπουν στην κάψουλα, να κλείσουν την πόρτα και να πατήσουν ένα κουμπί που θα ενεργοποιήσει το άζωτο. Ο Νίτσκε λέει ότι ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε ένα λεπτό.

«Το άτομο που θέλει να πεθάνει, πιέζει το κουμπί και η κάψουλα γεμίζει με άζωτο. Αυτός ή αυτή θα νιώσει λίγο ζαλισμένο, αλλά στη συνέχεια θα χάσει σύντομα τις αισθήσεις του και θα πεθάνει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φανατικός της ευθανασίας δημιούργησε μηχάνημα αυτοκτονίας - Εικόνα 2

Ο δημιουργός του Sarco, Φίλιπ, Νίτσκε

Ο σχεδιασμός του Sarco παραπέμπει σε διαστημόπλοιο, όπως δήλωσε ο σχεδιαστής του στο Newsweek. Θέλει με αυτό τον τρόπο να δώσει στους χρήστες του την αίσθηση ότι ταξιδεύουν στο «υπερπέραν». Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter : «εκεί όπου η τέχνη συναντά το θάνατο».

Φανατικός της ευθανασίας δημιούργησε μηχάνημα αυτοκτονίας - Εικόνα 3

Ο Νίτσκε δημιούργησε το Sarco μαζί με τον Ολλανδό σχεδιαστή Αλεξάντερ Μπάνινκγ. Στο φεστιβάλ, οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας προκειμένου να αποκτήσουν μια αίσθηση του πώς είναι να κάθεσαι μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μάλιστα, σχηματίστηκαν ουρές από περίεργους που ήθελαν να πάρουν μια αίσθηση αυτής της «σαρκοφάγου».

Φανατικός της ευθανασίας δημιούργησε μηχάνημα αυτοκτονίας - Εικόνα 4

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα