Η αναπηρία της συζύγου του τον ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα νέο είδος αναπηρικού καροτσιού

Advertisement
Η αναπηρία της συζύγου του τον ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα νέο είδος αναπηρικού καροτσιού
Advertisement

Περίπου πριν 20 χρόνια , οι γονείς από την Αριζόνα , Liz και Brad Soben ήταν έξω με την οικογένεια τους όταν είχαν ένα τροχαίο ατύχημα που άλλαξε τη ζωή τους για πάντα. Από το ατύχημα η Liz έμεινα παράλυτη από τους γοφούς και κάτω.

Από τότε , έμαθε να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και το αναπηρικό καρότσι ,αλλά όχι χωρίς να θλίβεται όμως. Οι Sobens ήταν μια ενεργή οικογένεια που έκανε συχνά κάμπινγκ, ταξίδια και πεζοπορίες. Σε ένα από αυτά  τα ταξίδια η  Liz ξέσπασε σε κλάματα που δεν μπορούσε να ακολουθήσει την οικογένεια της σε ένα ταξίδι μέσα στο δάσος.

Τους είπε να πάνε χωρίς αυτήν. Ο σύζυγος της όμως , κατανοώντας τη θέση της γυναίκας του , αποφάσισε να μην αποδεχτεί αυτές τις συνθήκες. Αν και η Liz ήταν καθηλωμένη σε ηλεκτρικό αναπηρικό καρότσι ο Brad ήθελε κάτι καλύτερο για αυτήν , έτσι κλείστηκε στο γκαράζ , σαν παλαβός επιστήμονας , για να αναβαθμίσει το καρότσι της.

Μετά από δύο χρόνια , έφτιαξε το πρώτο του μοντέλο. Το ονόμασε  Tankchair, η εφεύρεση του , επιτρέπει στους ανθρώπους με αναπηρία να μετακινηθούν , σε χιόνι , άμμο και άλλα δύσκολα εδάφη, αντί για ρόδες ,έχει βάλει ερπύστριες που μοιάζουν με αυτές που βλέπουμε σε άρματα μάχης και μπουλντόζες .

Την πρώτη φορά που η Liz δοκίμασε τη νέα της αναπηρική καρέκλα ήταν σε ένα ταξίδι για κάμπινγκ σε ένα εθνικό δάσος. Μετά από αρκετά χρόνια που ήταν περιορισμένη , μπορούσε επιτέλους να πάει για πεζοπορία με τις κόρες τους. Το τεράστιο χαμόγελο της ήταν που έδωσε το κίνητρο στον Brad να συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο πρωτότυπο.

Loading…

Περίπου μια δεκαετία αργότερα και χωρίς καθόλου αντίστοιχη εκπαίδευση , ο Brad ξεκίνησε να δημιουργήσει μια επιχείρηση που κατασκευάζει αναπηρικά καρότσια σαν αυτό της Liz και για άλλους ανθρώπους με αναπηρίες . Η Tankchair έχει φτιάξει σχέδια για βετεράνους , αστυνομικούς και άλλους ανθρώπους που είναι καθηλωμένοι.Σε μερικά από αυτά έχει βάλει ειδικά χαρακτηριστικά, όπως φώτα LED, ικανότητα περιστροφής, ή σύστημα μετατροπής από κείμενο σε ηχείο .

Λόγω των σχεδίων τους , οι  Tankchairs είναι για χρήση σε εξωτερικούς χώρους μόνο.Κυρίως αγροτικό ή παρόμοιο περιβάλλον.Μπορούν να ανέβουν σκαλιά, και να περάσουν πετρώδη μονοπάτια . Το δυνατό ηλεκτρικό μοτέρ τους επιτρέπει την κίνηση σε εξωτερικά τοπία. Παρόλα αυτά ο Brad έφτιαξε και κάποια μοντέλα που κάνουν για εσωτερική χρήση .

Μερικά μοντέλα μπορούν να κινηθούν μέχρι και με 30 μίλια/ώρα και είναι ικανά να ρυμουλκήσουν βαριά αντικείμενα. Συμπληρωματικά τα κατασκευάζει  ώστε να έχουν διάρκεια.Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου που περιέχουν είναι αξιόπιστες για 15-20 χρόνια.

Αυτά είναι τρομερά νέα! Σαν μικρή επιχείρηση που είναι η  Tankchairs builds παραδίδει μόνο κατόπιν παραγγελίας . Είναι χειροποίητες οι κατασκευές και ξεκινούν από $15,000 . Οι ασφάλειες δυστυχώς δεν καλύπτουν το κόστος ,γιατί τις κατηγοριοποιούν ως  ATV. Ο Brad ευελπιστεί να μπορέσει να δωρίσει όμως κάποια κομμάτια σε ανθρώπους με αναπηρία που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και μάθετε περισσότερα για την  Liz, τον Brad, και την Tankchair. Η εφεύρεση του δημιουργήθηκε από αγάπη και αλλάζει και άλλες ζωές πέρα από της δικής του οικογένειας .

Πώς σας φαίνεται η Tankchair? Γνωρίζετε κάποιον που είναι σε αναπηρικό καρότσι και θα λάτρευε μία τέτοια ;

ΕΠΙΜΕΛΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΕΩΔΟΡΙΔΗ

 

Πηγή

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα