Οι άντρες περνούν καλύτερα με τους φίλους παρά με τη σύντροφο, λέει νέα έρευνα

Advertisement
Οι άντρες περνούν καλύτερα με τους φίλους παρά με τη σύντροφο, λέει νέα έρευνα
Advertisement

Οι άντρες περνούν καλύτερα με την παλιοπαρέα παρά με τη γυναίκα της ζωής τους. Αυτό διατείνεται τουλάχιστον μια μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Προτιμούν να ζουν περισσότερο στο «Hangover» δηλαδή παρά στο «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι».

Οι επιστήμονες μας λένε πως ο σύγχρονος άντρας έχει χάσει την εικόνα που πλάσαρε παλιότερα ως βαρύ αρσενικό και έχει έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του, βρίσκοντας έτσι τις σχέσεις με τους κοντινούς του φίλους πιο ικανοποιητικές από τις αντίστοιχες με τη σύζυγο ή την εκάστοτε κοπέλα του.

Στην έρευνα συμμετείχαν προπτυχιακοί φοιτητές βρετανικού πανεπιστημίου και τα αποτελέσματα έδειξαν πως τους είναι ευκολότερο να ανοιχτούν στους φίλους τους και να μοιραστούν προσωπικά πράγματα απ’ ό,τι στη σύντροφό τους.

Οι άντρες περνούν καλύτερα με τους φίλους παρά με τη σύντροφο, λέει νέα έρευνα - Εικόνα 1

 

Οι άντρες περνούν καλύτερα με τους φίλους παρά με τη σύντροφο, λέει νέα έρευνα - Εικόνα 2

Κι αυτό γιατί νιώθουν πως οι φίλοι είναι λιγότερο επικριτικοί και γκρινιάρηδες από τις φίλες τους. Εδώ ο άλλος πήρε τα βουνά για να γλιτώσει από τη γυναίκα του!

Οι επιστήμονες μάς λένε πως τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την αλλαγή της τάσης στις σχέσεις μεταξύ ανδρών, καθώς εμφανίζονται πιο έτοιμοι να ανοιχτούν στον άλλο και να συνδεθούν συναισθηματικά, κάτι που παρέμενε ταμπού στις αντρικές φιλίες παλαιότερων γενεών.

Πηγή : newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα