Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ» κόβουν τα μαλλιά μόνο μια φορά στη ζωή τους τα οποία δεν ασπρίζουν ποτέ

Advertisement
Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ» κόβουν τα μαλλιά μόνο μια φορά στη ζωή τους τα οποία δεν ασπρίζουν ποτέ
Advertisement

Στα βουνά της νότιας Κίνας, στην επαρχία Guangxi, κατοικούν οι «Yao», η γυναικεία μειονότητα με τις σύγχρονες «Ραπουνζέλ». Τα μαλλιά τους έχουν μήκος πάνω από 2 μέτρα και δεν ασπρίζουν ποτέ. Ακόμα και στα 90 τους χρόνια οι γυναίκες κυκλοφορούν με μακριά μαύρα μαλλιά και -όπως λένε- έχουν ανακαλύψει το μυστικό, που μπορεί να πτωχεύσει την παγκόσμια αγορά των ειδών περιποίησης μαλλιών.

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ» κόβουν τα μαλλιά μόνο μια φορά στη ζωή τους τα οποία δεν ασπρίζουν ποτέ - Εικόνα 2

Ο αρχαίος οικισμός είναι γνωστός στην Κίνα ως «Long Hair Island», δηλαδή «Το Νησί με τα Μακριά Μαλλιά», εξαιτίας των φυσικών πηγών, όπου προτιμούν να λούζονται οι Yao. Πριν λίγα χρόνια αναγνωρίστηκε από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ως το μέρος με τα πιο μακριά μαλλιά στον κόσμο. Για την συγκεκριμένη φυλή, το λούσιμο και η περιποίηση των μαλλιών είναι μια ιεροτελεστία. Είναι κομμάτι της παράδοσης και της κουλτούρας τους. Ποιο είναι όμως το μυστικό τους;

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ» κόβουν τα μαλλιά μόνο μια φορά στη ζωή τους τα οποία δεν ασπρίζουν ποτέ - Εικόνα 3

Το μυστικό από τις πριγκίπισσες της αρχαίας Ανατολής Το νερό που χρησιμοποιούν για το λούσιμο των μαλλιών τους έχει υποστεί ζύμωση. Βράζουν πολύ καλά μεγάλες ποσότητες ρυζιού το οποίο αποθηκεύουν σε μεγάλα δοχεία, το αφήνουν για δυο μέρες και με αυτό ξεπλένουν τα μαλλιά τους.

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ» κόβουν τα μαλλιά μόνο μια φορά στη ζωή τους τα οποία δεν ασπρίζουν ποτέ - Εικόνα 4

Το μυστικό, το άφησαν παρακαταθήκη οι πριγκίπισσες της αρχαίας Ανατολής, που θωρούσαν ότι το ρύζι, και όλα του τα παράγωγα, ήταν ευεργετικά και χρήσιμα για την καλή υγεία και την προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση.

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ» κόβουν τα μαλλιά μόνο μια φορά στη ζωή τους τα οποία δεν ασπρίζουν ποτέ - Εικόνα 5

Παράλληλα με τα νοικοκυριά τους, οι γυναίκες τραγουδούν και χορεύουν σε εκδηλώσεις δείχνοντας τα μαλλιά τους, έτσι ενισχύουν το εισόδημα του σπιτιού τους κατά 300 δολάρια το μήνα. Κόβουν τα μαλλιά τους μόνο μια φορά, στα 18 τους χρόνια.

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ» κόβουν τα μαλλιά μόνο μια φορά στη ζωή τους τα οποία δεν ασπρίζουν ποτέ - Εικόνα 6

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα