Οι 7 Πιο Επώδυνοι και Βάναυσοι Θάνατοι στην Ιστορία της Ανθρωπότητας

Advertisement
Οι 7 Πιο Επώδυνοι και Βάναυσοι Θάνατοι στην Ιστορία της Ανθρωπότητας
Advertisement

Η ανθρώπινη ιστορία πάντα ήταν αιματοβαμμένη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Οι βασικοί λόγοι για βασανιστήρια και εκτελέσεις ήταν εγκλήματα, θρησκευτικά πιστεύω και καταστολή της εξέγερσης εναντίον του κατεστημένου.

Σας παρουσιάζουμε τους 7 πιο επώδυνους και βάρβαρους θανάτους της ανθρώπινης ιστορίας, που θα σας ανατριχιάσουν.

1. Bhai Mati Das Ji

Οι 7 Πιο Επώδυνοι και Βάναυσοι Θάνατοι στην Ιστορία της Ανθρωπότητας - Εικόνα0

Ο Bhai Mati Das εξακολουθεί να παραμένει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους μάρτυρες στην ιστορία των Σιχ. Εκτελέστηκε από τον Καζί (δικαστής του δικαστηρίου της Σαρίας), επειδή ύψωσε τη φωνή του ενάντια στις αγριότητες που έγιναν από τον αυτοκράτορα Αουρανγκζέμπ ενάντια στους Ινδουιστές του Κασμίρ.

Ο Mati Das βασανίστηκε δένοντάς τον ανάμεσα σε δύο στύλους. Τον ρώτησαν αν είχε κάποια τελευταία λόγια, στα οποία ο Mati Das απάντησε, «ζητώ μόνο να επιτρέψετε μου να γυρίσετε το κεφάλι μου προς την κατεύθυνση του γκουρού μου, καθώς με εκτελείτε.» Δύο εκτελεστές τοποθέτησαν ένα διττό πριόνι στο κεφάλι του. Ο Mati Das άρχισε να απαγγέλλει το Japji Sahib, μια μεγάλη πρωινή προσευχή των Σιχ.

2. Francois Ravaillac

Οι 7 Πιο Επώδυνοι και Βάναυσοι Θάνατοι στην Ιστορία της Ανθρωπότητας - Εικόνα1

Ο Francois Ravaillac δολοφόνησε τον Henri IV της Γαλλίας. Φυσικά, έπρεπε να τιμωρηθεί με τον χειρότερο τρόπο για τις πράξεις του. Βασανίστηκε επί μέρες για να του αποσπάσουν τα ονόματα των συνεργών του, αλλά αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε βοήθεια και επέμεινε ότι ενήργησε μόνος του.

Στις 27 Μαΐου, τέλος, βασανίστηκε για μια τελευταία φορά στο Place de Greve στο Παρίσι πριν τον τραβήξουν και τον διαμελίσουν τέσσερα άλογα. Πριν από την εκτέλεσή του, βούτηξαν το δεξί χέρι του Ravaillac σε καυτό θείο και με πένσες τράβηξαν δυνατά το δέρμα από το στή8ος, τους μηρούς και τα χέρια του. Έριξαν υγρά μέταλλα και καυτό λάδι σε αυτά τα σημεία και σε όλο του το σώμα. Εντέλει, τον έδεσαν σε τέσσερα άλογα και διαμέλισαν το σώμα του

Ένας οργισμένος όχλος συγκεντρώθηκε γύρω από τα διαλυμμένα λείψανά του και τα έσκισαν σε ακόμα μικρότερα κομμάτια.

3. Balthasar Gerard Οι 7 Πιο Επώδυνοι και Βάναυσοι Θάνατοι στην Ιστορία της Ανθρωπότητας - Εικόνα2

Ο Balthasar Gerard δολοφόνησε τον βασιλιά Γουλιέλμο Γ “της Αγγλίας για να λάβει αμοιβή 25.000 κορώνες από τον Ισπανό βασιλιά Φίλιππο ΙΙΙ.

Ο Gérard μαστιγώθηκε επανειλημμένα, του έδεσαν βάρη στα δάχτυλα των ποδιών του, και του φόρεσαν ειδικές μπότες με τις οποίες του έσπασαν τα πόδια του. Του έκαναν χαρακιές στις μασχάλες, και έριξαν καυτό λίπος από χοιρινό σε όλο του το σώμα. Η εκτέλεσή του ήταν επίσης βασανιστική. Το δεξί του χέρι, με το οποίο πυροβόλησε τον William, το ζεμάτισαν με ένα καυτό σίδερο και με πένσες απέσπασαν το δέρμα από το σώμα του. Στη συνέχεια του έκοψαν τα άκρα και τον ξεκοίλιασαν – έβγαλαν τη καρδιά του ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Θεωρείται ως ένας από τα πιο επώδυνους και βάρβαρους θανάτους στην ιστορία.

4. Edward II

Οι 7 Πιο Επώδυνοι και Βάναυσοι Θάνατοι στην Ιστορία της Ανθρωπότητας - Εικόνα3

Ο Edward ήταν ο βασιλιάς της Αγγλίας. Η θητεία του αποδοκιμάστηκε για μια εκστρατεία εναντίον Robert the Bruce της Σκωτίας. Το 1327, ο Edward άφησε το θρόνο και τέθηκε υπό κράτηση στο Κάστρο Μπέρκλεϊ, αφήνοντας τη διαδοχή στο γιο του, τον Edward ΙΙΙ.

Όμως, το Σεπτέμβριο του 1327, υπήρχαν φήμες ότι ο Edward II βασανίστηκε και κρυφά εκτελέστηκε υπό τις διαταγές του νέου θρόνου. Λέγεται ότι τον έδεσαν μπρούμυτα και του έχωσαν από πίσω ένα κέρατο. Στη συνέχεια, του έριξαν καυτό υγρό μέσα από το κέρατο, καίγοντας τα σωθικά του.

5. Ο Άγιος Λαυρέντιος

Οι 7 Πιο Επώδυνοι και Βάναυσοι Θάνατοι στην Ιστορία της Ανθρωπότητας - Εικόνα4

Πολλοί άγιοι αντιμετώπισαν πολύ βίαιους θανάτους και μαρτύρησαν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Το 257 μ.Χ., ο Ρωμαίος κυβερνήτης Valerian θεσμοθέτησε ένα νέο νόμο που ζητούσε από τους Χριστιανούς να λατρέψουν τους ρωμαϊκούς θεούς, αλλιώς θα έχαναν τους τίτλους και τις περιουσίες τους. Περαιτέρω άρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απέλαση και σε εκτέλεση, και ως εκ τούτου πολλοί Χριστιανοί – συμπεριλαμβανομένων του Πάπα Σίξτου Β – εκτελέστηκαν για την εξέγερση τους. Ο Άγιος Λαυρέντιος ήταν ένας από τους επτά αγίους που σκοτώθηκε μέσα σε αυτό το διάστημα.

Τον έδεσαν σε ένα σίδερο που θερμαινόταν με κάρβουνα ώστε να σιγοβράσει μέχρι θανάτου. Λέγεται πως ο Άγιος Λαυρέντιος είπε την ώρα που ήταν δεμένος, «Γυρίστε με, έχω γίνει σε αυτή την πλευρά!»

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα