5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό

Advertisement
5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό
Advertisement

Αποτελεί το πιο ασφαλές και άνετο μέσο μεταφοράς και σίγουρα το πιο γρήγορο. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα αεροπλάνα έχουν ως βασικό χρώμα το λευκό και δεν είναι πολύχρωμα;

Αυτοί είναι πέντε λόγοι που το εξηγούν…

► 1. Διατηρεί το χρώμα του καλύτερα

5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό - Εικόνα 1

Τα σκούρα χρώματα φθείρονται περισσότερο όταν εκτίθενται στον ήλιο αλλά το λευκό θέλει περισσότερο χρόνο για να χάσει τη λάμψη του. Τα σκούρα χρώματα φθείρονται όταν εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο και όταν μιλάμε για τα ταξίδια στον αέρα μιλάμε για μεγαλύτερη εγγύτητα με τις ακτινοβολίες UV.

Το λευκό είναι ένα χρώμα που είναι εύκολο να διατηρηθεί και συγκριτικά φαίνεται καλύτερο από ό, τι τα άλλα χρώματα, όταν φθείρεται.

► 2. Περισσότερα χρώμα, περισσότερο κόστος

5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό - Εικόνα 2

Είναι γεγονός ότι όσα περισσότερα χρώματα θέλει να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία για να βάψει ένα αεροπλάνο, τόσο περισσότερα χρήματα θα ξοδέψει. Το βάψιμο ενός αεροσκάφους μπορεί να κοστίσει από 50 έως 200 χιλιάδες δολάρια, οπότε το κάθε επιπλέον χρώμα αυξάνει τον προϋπολογισμό.

► 3. Το λευκό έχει ακραία θερμικά πλεονεκτήματα

5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό - Εικόνα 3

Η επιστήμη δείχνει ότι άλλα χρώματα απορροφούν περισσότερο τα μήκη κύματος του φωτός και έτσι κάνει το αντικείμενο θερμότερο σύντομα, σε αντίθεση με το λευκό, που αντανακλά όλα τα άλλα μήκη κύματος του φωτός και έτσι το φως δεν μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτό σημαίνει ελαφρώς πιο δροσερές καμπίνες.

► 4. Το λευκό είναι πιο «ορατό»

5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό - Εικόνα 4

Οποιαδήποτε διάβρωση, ρωγμή ή σπάσιμο μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστεί στο λευκό χρώμα. Επιπλέον, μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστεί το ίδιο το σκάφος από το έδαφος στον ουρανό.

► 5. Επηρεάζει λιγότερο την αξία μεταπώλησης

5 λόγοι για τους οποίους το βασικό χρώμα των αεροπλάνων είναι το λευκό - Εικόνα 5

Αν ένα αεροπλάνο είναι βαμμένο σε ένα χρώμα άλλο χρώμα, αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξία μεταπώλησής του στο μέλλον. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα ενός αεροπλάνου και στη συνέχεια να το πουλήσουν. Αλλά με το λευκό, απλώς αλλάζοντας το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας θα μπορούσε να πουληθεί εύκολα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα