Μαμά Ποστάρει μία Selfie της Xωρiς Σoυτιέv και το Ίντερνετ Καταρρέει. Ο Λόγος; Δεν Πάει το Μυαλό σας…

Advertisement
Μαμά Ποστάρει μία Selfie της Xωρiς Σoυτιέv και το Ίντερνετ Καταρρέει. Ο Λόγος; Δεν Πάει το Μυαλό σας…
Advertisement

Μια 32χρονη γυναίκα, θύμα καρκίνου του στήθους, πρόσφατα κοινοποίησε μια φωτογραφία του στήθους της στο Facebook μετά την διπλή μαστεκτομή και την αφαίρεση των λεμφαδένων της.

Την ανέβασε προκειμένου να δείξει ότι η νέα νομοθεσία της Βόρειας Καρολίνα, η οποία υπαγορεύει ότι τα άτομα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες που αντιστοιχούν στο φύλο τους και μόνο, πλήττοντας έτσι τα δικαιώματα των τρανσεksουαλ, στην πραγματικότητα έχει περισσότερα θύματα.

Η Christi Salcedo διαγνώστηκε με πορογενές διηθητικό καρκίνωμα σταδίου 3. Από τότε που επέλεξε να κάνει μαστεκτομή, παρατήρησε ότι ο κόσμος την κοιτάζει παράξενα, κάτι που την κάνει να αισθάνεται άβολα όταν βρίσκεται σε μαγαζιά και δημόσιους χώρους. Υποθέτει ότι ο κόσμος βλέποντας το επίπεδο στήθος της, αναρωτιέται αν είναι τρανσεksουαλ και αν κατά συνέπεια πρέπει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές τουαλέτες.

“Παρατηρώ ότι πολλά μάτια με κοιτάζουν και προσπαθούν να καταλάβουν”, γράφει. “Στα μαγαζιά, στα εστιατόρια… Το Walmart είναι το χειρότερο. Θέλω να φωνάξω, “ΝΑΙ! Καλά βλέπετε! Είναι καρκίνος του στήθους… Σας παρακαλώ, προσέξτε τον εαυτό σας!” Αλλά αντί γι’αυτό, τους κοιτάζω στα μάτια και παρακαλώ για μια αλλαγή στην κοινωνία.”

Ο νέος νόμος της Βόρειας Καρολίνα έχει προκαλέσει διαμάχες σε εθνικό επίπεδο για τα δικαιώματα των τρανσεksουαλ ατόμων. Αν και όσοι τον υποστηρίζουν, ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά από σεksουαλική κακοποίηση, η LGBT κοινότητα θεωρεί ότι ο νόμος έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους τρανσεksουαλ.

Η Salcedo λέει πώς ανάμεσα στα θύματα του νέου νόμου είναι τα άτομα που έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο και ότι θέλει να λήξει αυτό το θέμα μια για πάντα.

“Προσωπικά, πιστεύω ότι κανένα τρανσεksουαλ άτομο δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην τουαλέτα”, γράφει. “Ο κόσμος θέλει απλά να πάει στην τουαλέτα.”
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα