Θεσσαλονίκη: Μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείς το 2016

Advertisement
Θεσσαλονίκη: Μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείς το 2016
Advertisement

Το γράψανε οι NY Times.

Τους 52 προορισμούς που θα έπρεπε κανείς επισκεφθεί μέσα στο 2016 δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times και η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε αυτήν την κατάταξη. «Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» γράφουν οι NYT που «αναγορεύουν» τη Θεσσαλονίκη κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, αλλά και πρωτεύουσα των χαμηλών τιμών, δίνοντάς της την 47η θέση στην κατάταξη, ανάμεσα στο Σεντ Λούις του Μιζούρι και τη Μάρφα του Τέξας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία ανοίγοντας εστιατόρια και ανακατεύοντας «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικές και οθωμανικές γεύσεις» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές. Ανάμεσα στα εστιατόρια οι συντάκτες ξεχώρισαν την τοπική κουζίνα του Sebrico, για τους χορτοφάγους προτείνουν το Roots, ενώ αναφέρονται στα γλυκά του καφέ Estrella.

Από το άρθρο δεν λείπει ο φοιτητόκοσμος που δίνει ζωντάνια στην πόλη, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζεται οραματιστής.

Το πρώτο μέρος που προτείνουν οι NYT για το 2016 είναι η Πόλη του Μεξικού, η οποία περιγράφεται ως μία μητρόπολη που συνδυάζει τα πάντα. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το διάσημο για τα κρασιά του Μπορντό της Γαλλίας, με την Μάλτα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Ακολουθούν ο Κόλπος των Κοραλλιών στον Άγιο Ιωάννη, στις Παρθένες Νήσους, και το εθνικό πάρκο Ρούζβελτ στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ. Την πρώτη δεκάδα κλείνουν η Μοζαμβίκη, το Τορόντο του Καναδά, το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Σκάνε της Σουηδίας και η πόλη Βινιάλες της Κούβας.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα