Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο

Advertisement
Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο
Advertisement

Σε κάνουν να μην τολμάς να παραπονεθείς για τη δική σου.

Κάποιοι περνούν καλά στη δουλειά τους. Άλλοι βαριούνται, άλλοι θα ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο, άλλοι παραπονιούνται γιατί ταλαιπωρούνται στη πρωινή κίνηση. Άλλοι είναι ευγνώμονες και μόνο που έχουν δουλειά.

Οι άνθρωποι που κάνουν τις παρακάτω δουλειές αναμφίβολα βγάζουν τα προς το ζην ζώντας σε συνθήκες υψηλής αδρεναλίνης. Τη λίστα με ορισμένα δύσκολα επαγγέλματα και τις απολαβές τους συνέθεσε η εφημερίδα Telegraph.

Μελετητές κροκοδείλων

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα4

Εντάξει, δεν είναι η μέση δουλειά ενός ψυχολόγου όμως έχει αποδειχθεί πως και οι κροκόδειλοι χρειάζονται τους ειδικούς. Η δουλειά αυτή περιλαμβάνει την παρακολούθηση κροκοδείλων ώστε να μελετηθεί η συμπεριφορά τους. Πρόσφατη έρευνα που βασίστηκε στους ειδικούς αυτούς έδειξε πως οι κροκόδειλοι μπορεί να μας προκαλούν τρόμο, είναι όμως αρκετά παιχνιδιάρηδες. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα είδη που είναι πολύ επικίνδυνα και θανάσιμα. Αξίζει άραγε αυτό ετήσιο μισθό 62.500 δολαρίων;

Κυνηγοί καταιγίδων

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα5

Την ώρα που όλοι οι άνθρωποι τρέχουν προς τη μία κατεύθυνση- μακριά από καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα- εκείνοι τρέχουν στην αντίθετη με προορισμό ακριβώς τις επικίνδυνες ζώνες. Οι κυνηγοί καταιγίδων είναι συχνά ερασιτέχνες αλλά πολλοί επιστήμονες- φυσικοί, μετεωρολόγοι, ακόμα και δημοσιογράφοι- ζουν κάνοντας το χόμπι τους επάγγελμα. Και βγάζουν περίπου 61.000 δολάρια το χρόνο.

Εξαγωγείς δηλητηρίου από φίδια

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα6

Το δηλητήριο των φιδιών μπορεί να είναι θανάσιμο αλλά από το ίδιο αυτό δηλητήριο παράγεται και το αντίδοτό του. Επίσης χρησιμοποιείται και σε άλλες θεραπείες. Οι άνθρωποι που «αντλούν» το δηλητήριο κρατούν το κεφάλι του φιδιού ενώ αυτό δαγκώνει ένα ειδικό δοχείο και ηλεκτρόδια ενεργοποιούν τους αδένες που παράγουν το δηλητήριό του. Η δουλειά αυτή τους αποφέρει 30.000 δολάρια το χρόνο.

Εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης

Οι πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο - Εικόνα7

Μπορεί να πληρώσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια για να κάνετε μία φορά το ονειρεμένο και τρομακτικό άλμα στο κενό μέσα από ένα αεροπλάνο. Ή μπορείτε να το κάνετε συνέχεια και να βγάζετε 24.000 δολάρια το χρόνο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα