Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα

Advertisement
Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα
Advertisement

Εάν είστε λάτρης της περιπέτειας και των extreme σπορ ή απλά θέλετε να περάσετε λίγες μέρες με περισσότερη δράση υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που προσφέρουν την ευκαιρία για ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο.

Τα φαράγγια, τα ποτάμια και τα υπέροχα δάση της χώρας μας προσφέρονται για πολλές δραστηριότητες οι οποίες κερδίζουν συνεχώς νέους θαυμαστές. Αντί να περάσετε ένα σαββατοκύριακο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ή απλά σε μια καφετέρια της περιοχής δείτε πέντε εναλλακτικές δραστηριότητες που, αν και δεν θα σας ξεκουράσουν, θα σας δώσουν την ευκαιρία να περάσετε αξέχαστες στιγμές στη φύση!

1. Ράφτινγκ

Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα - Εικόνα

Ακόμα και αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ δεν υπάρχει κανένας λόγος να το φοβάστε. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή extreme sports που μπορούν να κάνουν ακόμη και παιδιά με ασφάλεια. Η διαδρομή στα ποτάμια της Ελλάδας θα σας αποζημιώσει ενώ θα δείτε εικόνες που μέχρι τώρα δεν φανταζόσασταν ότι υπάρχουν στην χώρα μας. Διάφανα νερά και πράσινα τοπία θα σας μαγέψουν την ώρα της κατάβασης στο ποτάμι.

Στην Ελλάδα μπορείτε να κάνετε σε αρκετά ποτάμια ενώ υπάρχουν και βαθμοί δυσκολίας στο καθένα ανάλογα με την εμπειρία που έχετε. Θα φορέσετε την ειδική στολή, το κράνος και το σωσίβιο σας, θα πάρετε το κουπί και θα ξεκινήσετε μαζί με τον οδηγό της βάρκας την περιπέτεια. Από τον Νέστο, μέχρι τον Αχέροντα και από τον Πηνειό μέχρι το Λάδωνα και τον Εύηνο υπάρχουν πολλές επιλογές σε ποτάμια στη χώρα μας. Από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές είναι στον Βοϊδομάτη στην Ήπειρο που διασχίζει το καταπράσινο φαράγγι του Βίκου και θεωρείται το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης.

2. Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα - Εικόνα1

Για τους πιο τολμηρούς το αλεξίπτωτο πλαγιάς προσφέρει αδρεναλίνη και την αίσθηση ότι έχετε φτερά. Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι στρέφονται στο συγκεκριμένο extreme sport ενώ αρκετοί δεν θέλουν να κάνουν απλώς μια πτήση αλλά και να εκπαιδευτούν. Η πτήση γίνεται με τον εκπαιδευτή σε διπλό κάθισμα όπου εκείνος «πιλοτάρει» το αλεξίπτωτο και εσείς απολαμβάνετε τη θέα.

Χρησιμοποιώντας ρεύματα αέρα και μετατοπίζοντας το βάρος του σώματός, το αλεξίπτωτo πλαγιάς μπορεί να πετάξει σε μεγάλα ύψη και να παραμείνει στον αέρα για πολλή ώρα. Στο αλεξίπτωτο πλαγιάς ουσιαστικά ξεκινάτε από έδαφος και ο άνεμος που αναπτύσσεται σας σηκώνει στον ουρανό. Υπάρχουν διάφορα μέρη στην Ελλάδα για να περάσετε ένα σαββατοκύριακο περιπέτειας αρκεί βέβαια να ευνοήσει ο καιρός. Απαραίτητο φυσικά να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα