Μυστικά δωμάτια, περάσματα και καταφύγια στα πιο απρόσμενα μέρη του κόσμου

Advertisement
Μυστικά δωμάτια, περάσματα και καταφύγια στα πιο απρόσμενα μέρη του κόσμου
Advertisement

Ταξιδιώτες στους οποίους αρέσουν οι εκπλήξεις θα απολαύσουν τους παρακάτω προορισμούς. Την ώρα που τα περισσότερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο φροντίζουν να γνωστοποιήσουν όλες τις παροχές και τις ανέσεις που θα κάνουν ονειρεμένες τις διακοπές όσων τα επισκεφθούν, κάποια άλλα κρατούν τα μεγαλύτερα «μυστικά» τους καλά κρυμμένα.

Σε κάποιο ξενοδοχείο το μπάνιο είναι κρυμμένο πίσω από μια κινούμενη βιβλιοθήκη. Άλλο κρύβει ένα καταφύγιο. Στις Μαλδίβες υπάρχει μια μυστική παραλία που «εμφανίζεται» μόνο ορισμένες ώρες την ημέρα ενώ στη Βρετανία υπάρχει πολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε φρούριο του 19ου αιώνα, στη θάλασσα.

Για τους ταξιδιώτες λοιπόν που το ταξίδι σημαίνει ανακάλυψη, να μια ενδεικτική λίστα με μέρη που αξίζει να επισκεφθούν.

Υπόγειος σιδηροδρομικός σταθμός – The Waldorf Astoria, Nέα Υόρκη

Κρυμμένη κάτω από το πληθωρικό ξενοδοχείο Waldorf Astoria η αποβάθρα της «γραμμής 61» ήταν ένας από τους  τρόπους που ο πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ, χτυπημένος από την πολιομυελίτιδα και παράλυτος από τη μέση και κάτω από το 1921, έκρυβε την ασθένεια που τον βασάνιζε.

Επισκεπτόμενος τη Νέα Υόρκη, συχνά από το οικογενειακό του σπίτι στο Hyde Park, κατάφερνε να φτάνει στην προεδρική σουίτα του Waldorf χωρίς να τραβά δημόσια προσοχή.

Μυστικά δωμάτια, περάσματα και καταφύγια στα πιο απρόσμενα μέρη του κόσμου - Εικόνα

Το προσωπικό του βαγόνι έφτανε στον σταθμό από όπου η λιμουζίνα του έμπαινε απευθείας σε ανελκυστήρα συνδεδεμένο με το ξενοδοχείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όποτε Αμερικανός πρόεδρος μένει στο εν λόγω ξενοδοχείο, πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο τρένο τον περιμένει κάτω από τη γη σε περίπτωση που χρειαστεί να διαφύγει λόγω επίθεσης.

 

Φρούριο No Man’s Land, Σόλεντ, Αγγλία

Πόσες φορές δεν έχουμε πει «αχ, να βρισκόμουν σε ένα νησί στη μέση του πουθενά». Για τις περιπτώσεις αυτές ιδανικό είναι το φρούριο No Man’s Land, βικτοριανό οχυρό στη μέση του στενού Σόλεντ, που χωρίζει το Isle of Wight από την ηπειρωτική Βρετανία.

Μυστικά δωμάτια, περάσματα και καταφύγια στα πιο απρόσμενα μέρη του κόσμου - Εικόνα1

Το θεαματικό απομονωμένο φρούριο, ένα από τα τρία που «φυλάσσουν» το στενό, έχει μετατραπεί σε παράδεισο πολυτέλειας με τζακούζι στην ταράτσα, καταστήματα και το δικό του nightclub, ύστερα από ανακαίνιση που κόστισε πολλά εκατομμύρια.

Απ’ έξω είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς αν υπάρχει κάτι μέσα στο φαινομενικά θλιβερό και έρημο οχυρό. Ωστόσο το μοναδικό ξενοδοχείο, που μοιάζει να έχει βγει από ταινία του James Bond, μπορεί να φιλοξενήσει 44 άτομα για διαμονή και 200 σε πάρτι και εκδηλώσεις.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα