Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας!

Advertisement
Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας!
Advertisement

Στην εποχή των capital controls που ζούμε πρέπει να ενισχύουμε την ελληνική αγορά επιλέγοντας και αγοράζοντας πάντα ελληνικά.

Δεν είμαι από εκείνους που θα τσακωθούν στην Βαρβάκειο για να πάρουν οπωσδήποτε ελληνικό κατσίκι το Πάσχα. Ούτε μετέχω σε καμία οργάνωση που μάχεται υπέρ των ελληνικών προϊόντων. Αλλά στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει τόσο καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω μπίρες.

Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάω για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.

Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.

Αν και μερικές από τις παρακάτω μεγάλες ετικέτες που θα δείτε ανήκουν στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η οποία έχει αγοραστεί από τον όμιλο Carlsberg, εμείς όμως τις συμπεριλαμβάνουμε γιατί δίνουν δουλεία σε εκατοντάδες ελληνικά χέρια.

Βιος 5

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα0

Είναι ένα Quality Lager που παράγεται από 5 δημητριακά. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι είναι η 1η μπίρα στο κόσμο που παράγεται από 5 δημητριακά. Μπήκε πέρσι σε παραγωγή και ήδη πηγαίνει αρκετά καλά χάρη στα χαρακτηριστικά της. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

Άλφα

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα1

Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπίρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

ΦΙΞ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα2

Ξανθιά μπίρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπίρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και πλέον έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά. (Ολυμπιακή Ζυθοποιία)

ΕΡΜΗΣ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα3

Εχει πολύ πλούσια σταρένια γεύση ,είναι 5αρα, είναι πολύ καλή για φαγητό άλλα και για οποιαδήποτε ώρα, θυμίζει εποχές δεκαετίας 80. Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από: ΦΘΙ-02-12,για λογαριασμό της εταιρίας (πολυκατάστημα),14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας,570 01 Θέρμη-Θεσσαλονίκη

Ζορμπάς

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα4

Mia Larger μπύρα από την Ρόδο που παράγεται από την Αθηναική Ζυθοποιία.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6 7 8

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα